Travel

Hmm Travel.. I think I live for this. I love getting lost in foreign places and hearing foreign languages. Many of my trips were done solo. I really don’t mind travelling alone, and actually quite enjoying it. I think, we will get to know ourselves better when we are alone, especially in a foreign place. I find it important to be self-content.

I’m one of those people who can live cheaply to save up some money, then spend it all on my travels. I’ve been to around 30 countries in the world so far; mostly in Europe, Asia, North America and Oceania. South America, Africa and Antarctica are still on my list.

You probably have some highlights or spectacular moments during your travels. Here are some of mine:

Skydive - 14,000 feet

Skydive - 14,000 feet

Jumping from an airplane at 14,000 feet altitude – Wollongong, NSW, Australia

 

Glacier Ice Climbing

Glacier Ice Climbing

Glacier Ice Climbing – Sólheimajökull Glacier, Iceland

 

Scuba Diving

Scuba Diving

Scuba-diving for the first (and possible the last) time – The Great Barrier Reef, Queensland, Australia

 

Ayers Rock / Uluru

Ayers Rock / Uluru

Conquering the deepest Australian outback – Uluru (Ayers Rock), NT, Australia

Living in London

It was a bliss to be able to live in London, if we are talking about traveling. Tickets come much cheaper with more airline competition. Most (if not all) airlines will have routes via, to, and from London. Within 6-7 hours, you’re in New York. 3-4 hours, you’re in North Africa. 1-3 hours, you’re in any cities you want in Europe.

I have been quite lazy writing my travels. But here are the things that I recommend to see based on my experiences:

  • The nature, people, and music in Iceland
  • Tiny villages on the Swiss Alps
  • The warmth, food, fiestas, people and the culture of Spain
  • Barcelona’s Roman area and random house parties
  • Wine & Champagne tasting at a French vineyard
  • Norwegian Fjords
  • German beer and wurst sausages
  • Exploring the old city of Florence by bicycle
  • Getting lost in the narrow streets of Rome
  • How old stones, modern glass, and metal structure can blend so beautifully in Berlin
  • Being frozen in Prague (I went there in the winter, -20 C)
  • Swedish archipelago
  • Galician & Portuguese seafood, and how people are extremely welcoming there
  • And of course London, my favourite city in the world

Moving to Australia

Since I moved and now residing in Australia, I don’t travel that often anymore. Now when I travel, I usually do it on a longer period visiting more places at once. Simple because plane tickets are way more expensive from here, and not to mention the vast distances.

Places high on my “to-visit” list

  • New York
  • South East Asia
  • Morocco
  • Turkey
  • South America
  • Cuba
  • Antartica

14 thoughts on “Travel

  1. Pingback: Australia – Negara yang Nyaman tapi Mahal | Andryo's Blog

  2. Andri PH

    Hallo,
    Nice to visit your blog and amazed with your experiences. I’m Andri Puspo from Jakarta. Just two weeks a ago, me and my family have visited West Europe. Italy, Vatican, Germany, Switzerland, Belgium, and France. It’s very pleasant and memorable journey for us, although our time in West Europe is very short for the journey.
    We’re also have a plan to live in Australia next year. I want to follow master program on ECU in Perth. I’ve read your life experience while you’re living in Sydney, it’s not ‘supporting’ at first but at the end you give a ‘final’ word: still, Australia it’s a good place to live…

  3. Andryo

    Hello, terima kasih sudah membaca blog nya!
    Wah pasti seru bgt perjalanan keluarganya.
    Yeah.. about the post hehe.. maaf ya kalo terdengar seperti complaint / ngedumel. Australia is a good place to live. Bit expensive, but it’s very comfortable, and the living standard is very high – dijamin 🙂
    Semoga berhasil program masternya!!
    All the best!

    A

  4. Sena

    Mas, di London tuh khan abis ada kerusuhan,

    Kok, saya lihat british people are a little bit racist yah…. ?
    Di TV ada orang malaysia dipukuli dan dijarah …. orang Asia jadi sasaran …

    Saya jadi kepengen tau sebenarnya dari mas andryo, orang2 eropa itu (khususnya british) wataknya emang agak kasar gituh ato gimana? Pengalaman anda dengan orang2 eropa seperti apa?

  5. Andryo

    Sena,

    Hmm… dimana-mana pasti ada sih kasus rasis. London itu sangat multikultural, orang yang rasis gak akan bisa bertahan. Saya 4 tahun disana, belom pernah kok menerima perlakuan yang kasar karena ras. Yah pinter-pinter pilih teman lah. Usahakan bergaul dengan semua pihak tanpa pilih-pilih, then we’ll be fine.

    Yang di TV-TV itu agak biased, yang bikin kerusuhan kan yang memang ndeso kelakuannya. Kaum opportunist aja. Hanya sebagian yang sangat kecil kok. Sama kaya di Indonesia sewaktu dulu ada kerusuhan. Orang Cina dipukuli dan dijarah. Apakah orang Indonesia itu bisa dibilang kasar atau rasis? 🙂

    Andryo

  6. Marcela

    Hi Andryo, ini Ella from TM…
    Love reading your blog! Especially all your travel adventures 🙂
    Come visit me in SF some day!!

  7. Andryo

    Hey Ella!
    Apa kabar? Thx for reading my stories 🙂
    US is on my agenda, but more on the east coast unfortunately. Belom pernah soalnya ke East Coast…
    Anyway, hope to see you again, in this life or the next 😉
    Andryo

  8. sigit nugroho

    Mas andryo, senang baca blog anda tentang traveling. oh ya, ngomong-ngomong mas andryo sendiri mulai melakukan hobi traveling sejak duduk di bangku sekolah, kuliah, apa sudah mulai bekerja hingga sekarang? tolong di jawab ya.

  9. Andryo Haripradono

    Sigit,
    Hmm saya sendiri mulai melakukan hobi travelling sejak bekerja dan bisa menghasilkan uang sendiri. Namun sebelumnya (dari SMA) saya masuk tim nasional baseball Indonesia, jadi suka travel dengan tim pelatnas dan pelatda untuk pertandingan dan training di sekitar Asia dan Australia.
    Salam.
    Andryo

  10. risty

    halo mas Andryo..
    interested banget ya sama travellingnya mas ke London dan Aussie..
    saya sekarang lagi D3 di Indonesia nih, pengen banget bisa kerja di London atau Aussie, tolong bantu kasih saran dong gimana sih caranya bisa dapet kerjaan disana? biaya yang dibutuhin buat berangkat kesana juga kisaran berapa?
    makasih mas, i hope u’ll reply my comment 😉

  11. Andryo Haripradono

    Risty,
    Tergantung mau pekerjaan apa. Tiap bidang kan beda. Semakin banyak pengalaman dan skill yah semakin mudah.
    Musti diingat juga, tanpa visa kerja, perusahaan harus mensponsori pekerja. Jaman sekarang ini, visa mungkin lebih sudah didapat dari pekerjaan itu sendiri.
    Buat berangkat yah bayar tiket pesawat sama penginapan aja. Silahkan di Google 🙂
    Andryo

  12. dafamube

    Mas, boleh share dong pengalaman dapetin visa PR ke Australia, saya udah baca tapi kayaknya kurang banyak info nih. Mohon pencerahannya. Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *